În ultimii ani, afecțiunile cardiovasculare au înregistrat o creștere progresivă în rândul românilor, situându-se în topul principalelor cauze de deces. Problemele legate de tensiune, mai ales de hipertensiunea arterială dau bătăi de cap multora, iar vârsta înaintată nu mai este un factor de risc principal, căci hipertensiunea este tot mai frecventă și în rândul tinerilor. Stilul de viață nesănătos, consumul exagerat de alcool și tutun, alimentația nepotrivită, stresul psihosocial, afecțiuni care predispun la instalarea hipertensiunii (obezitatea, duabet, hipercolesterolemia) toate acestea conduc către HTA – hipertensiune arterială care, netratată la timp, duce la complicații și, deseori, chiar la deces.

Ai grijă de inima ta și alege să o protejezi cu ajutorul suplimentului Tensiune Formula de la Nutrific care contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale. Citește articolul până la final și descoperă o OFERTĂ pe gustul inimii tale!

Hipertensiunea arterială – o boală cronică

”Știai că englezii au numit hipertensiunea arterială the silent killer, adică ucigașul tăcut? Foarte multe persoane nici nu știu că suferă de hipertensiune, deoarece nu prezintă simptome specifice. (…) Pentru a evita dezvoltarea unei ateroscleroze, a unui infarct sau a unui AVC, este important să faci controale regulate (recomandate începând cu vârsta de 30 de ani), care permit depistarea eventualei prezențe a hipertensiunii arteriale. Ia în considerare o măsurare a acesteia măcar o dată pe an.” (”Inima și arterele sănătoase!” prof. univ. dr. cardiolog Gilles Montalescot)

Măsurarea TA/tensiunii arteriale se face în mmHG adică în milimetri coloană de mercur, iar prima valoare înregistrată este tensiunea cea mare sau tensiunea sistolică pe care inima o generează când se contractă și pompează cu putere sângele în artere. O valoare optimă a tensiunii sistolice nu ar trebui să fie mai mare de 140 mmHg. Cea de-a doua valoare înregistrată este tensiunea diastolică sau tensiunea minimă, mai slabă, atunci când inima se relaxează pentru a se reumple. Această tensiune ar trebui să fie inferioară valorii de 90 mmHg. Ce este peste valorile de 140/90 (14 cu 9) mmHg este un semnal de alarmă pentru hipertensiune ușoară sau moderată. Deja când valorile trec de 180/110 (18 cu 11) mmHg este un semn că hipertensiunea a devenit o problemă majoră. Vestea bună e că, deși hipertensiunea arterială este încadrată la categoria boli cronice, ea poate fi ținută sub control. Citește în continuare și află cum!

Află mai multe despre ”Cum să ai grijă de sănătatea inimii tale

Factorii de risc care duc la instalarea hipertensiunii arteriale se împart în două categorii:

Factori de risc care pot fi modificați: sedentarismul, consumul de alcool și tutun, alimentația dezechilibrată, hipercolesterolemia, sursplusul de kilograme/obezitatea, consumul excesiv de sare, lipsa somnului.

Factori de risc nemodificabili sau foarte puțin modificabili: insuficiența renală cronică, înaintarea în vârstă, antecedente familiale.

Complicații cauzate de HTA:

  • Apariția leziunilor la nivelul retinei;
  • Insufuciență renală cronică;
  • Angină pectorală;
  • Infarct miocardic;
  • AVC;
  • Pierderi de memorie;
  • Boli neurodegenerative;
  • Arteriopatie a membrelor inferioare.

Măsuri de prevenție în lupta împotriva hipertensiunii arteriale:

  • Alimentație echilibrată din care fac parte legumele, verdețurile, fructele proaspete, semințele și nucile, grăsimile sănătoase;
  • Reducerea consumului de sare (sub 6 grame de sare pe zi);
  • Renunțarea la fumat;
  • Adoptarea unui stil de viață din care să facă parte mișcarea regulată;
  • Respectarea orelor de odihnă, evitarea situațiilor conflictuale, reducerea stresului cotidian;
  • Reducerea consumului de alcool;
  • Măsurarea periodică a tensiunii arteriale.

Top 6 alimente și ingrediente naturale pentru normalizarea tensiunii arteriale

Trifoi roșu (Trifolium pratense)

Cele mai bune alimente și ingrediente naturale pentru normalizarea tensiunii arteriale

Trifoiul roșu este o plantă bogată în fitosteroli, antioxidanți și compuși antiinflamatori. Are rolul de a stimula imunitatea, de a preveni infecțiile virale sau bacteriene, dar este cunoscut și pentru capacitățile sale de a preveni hipertensiunea arterială și bolile cardiovasculare.

  • Eficient în reducerea colesterolului rău și în creșterea nivelului de colesterol bun (HDL);
  • Creștere densitatea osoasă datorită conținutului de izoflavone;
  • Ameliorează simptomele caracteristice perioadei de menopauză;
  • Util în ușurarea simptomelor menstruale (prevenirea schimbărilor de dispoziție, reducerea durerilor de sâni, etc.);
  • Detoxifică organismul;
  • Îmbunătățește circulația sângelui;
  • Are potențial anticancerigen.

Păducel

Se știe despre păducel susține sănătatea inimii și a vaselor de sânge, fiind o plantă cu proprietăți cardiotonice, antioxidante, anticoagulante, normo-tensoare – care scad tensiunea arterială la persoanele hipertensive și o crește la cele hipotensive.

Cele mai bune alimente și ingrediente naturale pentru normalizarea tensiunii arteriale
  • Îmbunătățește fluxul sanguin la nivelul arterelor coronare;
  • Are o influență pozitivă asupra tulburărilor de ritm cardiac însoțite sau nu de palpitații;
  • Contribuie la normalizarea tensiunii arteriale;
  • Scade eficient tensiunea arterială crescută pe fond de stres și nervozitate;
  • Susține buna funcționare a inimii la persoanele în vârstă cu tulburări cardiace.

Sâmburi de struguri

Cele mai bune alimente și ingrediente naturale pentru normalizarea tensiunii arteriale Semințe struguri

Extractul din sâmburi de struguri este renumit pentru efectele sale antioxidante și rolul său benefic în menținerea unei inimi sănătase. Rolul său terapeutic se datorează și proantocianidinelor care au importante beneficii în prevenirea afecțiunilor cardiace, dar și a cancerului.

  • Îmbunătățește circulația sângelui, favorizează circulația la nivelul venelor și capilarelor;
  • Favorizează oxigenarea eficientă a țesuturilor, prevenind degradarea celulară;
  • Menține sănătatea pereților vasculari.

Măslin

Există numeroase studii clinice care au dovedit eficiența extractului din frunze de măslin asupra sănătății inimii, în general, și echilibrarea tensiunii arteriale, în special.

Cele mai bune alimente și ingrediente naturale pentru normalizarea tensiunii arteriale MĂSLIN
  • Oleuropeina – un puternic antioxidant natural, este cel mai important compus al frunzelor de măslin;
  • Efecte antibacteriene și antivirale;
  • Suport de bază pentru sistemul cardiovascular;
  • Puternice proprietăți anti-îmbătrânire;
  • Împiedică oxidarea și depunerea colesterolului rău pe artere;
  • Menține elasticitatea vasculară;
  • Întărește sistemul imunitar;
  • Menține glicemia în limite normale.

Coenzima Q10

Cunoscută și sub denumirile de ubichinonă sau vitamina Q10, coenzima Q10 sau CoQ10 are rolul major de a produce energia necesară bunei desfălurări a proceselor biochimice ale celulelor din organism. În plus, este un excelent antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi. Se știe că încă din anul 1974, japonezii au introdus Co Q10 în schema de tratatement destinată insufiecienței cardiace.

  • Stimulează imunitatea și energizează organismul reducând oboseala;
  • Proprietăți terapeutice în afecțiunile cardiovasculare/cancer/scleroză multiplă/afecțiuni periodontale;
  • Ajută organismul să se refacă mai rapid și mai eficient după boală.

Piper negru

Cele mai bune alimente și ingrediente naturale pentru normalizarea tensiunii arteriale Piper Negru

În vreme ce piperul negru este un condiment excelent, utilizat în foarte multe rețete, compusul său principal, bioperina (extractul de piper negru) are importante proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene. Iată de ce a folosi piperul negru nu înseamnă doar a da gust bun felurilor principale de mâncare, ci și a oferi un plus de sănătate întregului organism. Iată câteva dintre beneficiile stabilite în urma studiilor de specialitate:

  • Crește colesterolul HDL (cel bun);
  • Controlează glicemia;
  • Luptă împotriva inflamației;
  • Îmbunătățește sănătatea și funcțiile creierului;
  • Crește absorbția vitaminelor și nutrienților cum ar fi curcuminul, beta carotenul, vitamina C, coenzima Q10 și a altor grăsimi și vitamine solubile în apă și extracte din plante.

Ai grijă de inima ta și alege să o protejezi cu ajutorul suplimentului Tensiune Formula de la Nutrific care contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale. Echipa Nutrific ți-a pregătit o ofertă să-ți meargă la inimă! Reglează-ți tensiunea cu ajutorul suplimentului care conține toate cele șase alimente și ingrediente naturale prezentate mai sus. Nu uita că sănătatea și statea ta de bine depind doar de tine.

Citește și:

Hipertensiunea arterială – cea mai comună afecțiune în rândul femeilor din România

Alimente benefice pentru circulația sângelui și sănătatea inimii