Vitamina D3 Ultra 5000IU, 30 capsule

17.99 lei (TVA inclus)

Vitamina D este un nutrient esențial pentru sănătatea pulmonară, iar deficitul acestei vitamine poate crește riscul apariției infecțiilor tractului respirator și a unor afecțiuni pulmonare.

 • Disponibilitate: in stoc
 • Ingrediente validate științific
 • 30 de zile drept de retur
 • Plăteși ramburs sau cu cardul

Vitamina D3 ULTRA 5000IU NUTRIFIC este o vitamină liposolubilă care ajută la absorbția calciului și fosforului în organism, la funcționarea normală a sistemului imunitar și participă la procesul de diviziune celulară. Vitamina D este un nutrient esențial pentru sănătatea pulmonară, iar deficitul acestei vitamine poate crește riscul apariției infecțiilor tractului respirator și a unor afecțiuni pulmonare. De fapt s-a constatat că deficitul acestei vitamine este foarte obișnuit la persoanele cu afecțiuni pulmonare, mai ales astm și BPOC.

Vitamina D este produsă în organism atunci când pielea este expusă la lumina solară. Produsele de protecție solară, îmbrăcămintea, expunerea limitată la lumina soarelui, pielea închisă la culoare și vârsta pot reduce aportul de vitamina D de la soare.

Cercetările au descoperit că deficitul de vitamina D este asociat cu o implicare pulmonară mult mai gravă, o durată mai mare a bolii și un risc crescut de mortalitate la persoanele spitalizate cu COVID-19 și că lipsa acestei vitamine chiar poate crește riscul de boală.

Deficiența de vitamina D este predominantă în întreaga lume și suplimentarea ei în alimentație ar fi benefică pentru persoanele cu risc cum sunt cele cu diabet sau obezitate, fumători sau ca grupă de vârstă sunt peste 65 de ani.

Cum acționează suplimentul Vitamina D3 ULTRA 5000IU NUTRIFIC asupra organismului tău?
 • Contribuie la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge
 • Contribuie la menținerea sănătății sistemului osos
 • Contribuie la menținerea funcției normale a sistemului muscular
 • Contribuie la menținerea sănătății dinților
 • Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
 • Participă la procesul de diviziune celulară
 • Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
 • Contribuie la absorbția/utilizarea normală a calciului și fosforului
Ingrediente:

Fiecare capsulă conține: Vitamina D3 125 mcg (colecalciferol); capsulă: gelatină.

Recomandări și indicații terapeutice:

Conform studiilor, consumul de Vitamina D3 ULTRA 5000IU NUTRIFIC este indicat în următoarele situații:

 • Carență (deficit, lipsă) de calciu sau fosfor
  Vitamina D ajută la absorbția calciului și fosforului în organism
 • Tulburări la nivelul oaselor
  Vitamina D se folosește în tratamentul și profilaxia tulburărilor de la nivelul oaselor cum sunt rahitismul, osteomalacia.
 • Osteoporoză
  Vitamina D împreună cu calciul se utilizează pentru tratamentul sau prevenirea instalării osteoporozei.
 • Afecțiuni renale
  Vitamina D se poate utiliza în cazul afecțiunilor renale pentru a menține nivelul normal al calciului și a permite creșterea normală a oaselor.
Mod de administrare

Adulti: 1 capsulă la 2 zile cu o cantitate adecvată de apă.

Dozaj și durata de administrare

Vitamina D3 5000 UI este o alegere potrivită pentru cei cu deficiență care doresc să își crească nivelul de vitamina D.  Pentru o deficiență majoră, la recomandarea medicului, doza poate fi crescută până la 10.000 IU. Produsul se administrează in cure de 2-3 luni, în funcție de necesarul individual.

Interacțiuni și reacții adverse

Vitamina D poate interactiona cu o serie de medicamente. Iata cateva exemple:

 • Orlistat (Xenical și Alli) un medicament pentru slăbit (pierdere în greutate). Acest medicament poate reduce cantitatea de vitamină D pe care organismul le absoarbe din alimente și suplimente
 • Statinele ce scad colesterolul ar putea să nu lucreze la fel de bine dacă se utilizează doze ridicate de vitamina D din suplimente. Printre acestea se numără: atorvastatin (Lipitor®), lovastatin (Altoprev® and Mevacor®), and simvastatin (FloLipid™ and Zocor®)
 • Steroizi precum prednisonul pot duce la scăderea nivelurilor de vitamina D din sânge.
 • Diuretice (Hygroton®, Lozol®, și Microzide®) pot crește prea mult nivelul calciului din sânge dacă se utilizează suplimente de vitamina D.

Niveluri foarte ridicate de vitamina D în sânge pot provoca greață, vărsături, slăbiciune musculară, confuzie, durere, pierderea poftei de mâncare, deshidratare, urinare excesivă și sete.

Atenționări

Acest produs este un supliment alimentar. A nu se administra copiilor sub 3 ani. A se pastra la loc uscat, ferit de lumina si caldura (la temperaturi sub 25° C). A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Produsul nu este recomandat ca inlocuitor al unui regim alimentar variat si echilibrat si al unui mod de viata sanatos. A nu se depasi portia zilnica recomandata.

Conținut pachet

Flacon PET cu 60 de capsule.

Părerile clienților

Nu avem păreri despre acest produs.
0 din 5
5stele
0%
4stele
0%
3stele
0%
2stele
0%
1stea
0%

Adaugă o recenzie