Vitamina C 1000mg, 50 capule XXL

27.99 lei (TVA inclus)

Vitamina C (acidul ascorbic) este un nutrient esențial în procesul de formare a vaselor de sânge, cartilaj, mușchi și colagen.

 • Disponibilitate: in stoc
 • Comandă prin telefon: 0765.68.17.17
 • Ingrediente validate științific
 • 30 de zile drept de retur
 • Plăteși ramburs sau cu cardul

Vitamina C este denumirea generică pentru acidul L-ascorbic, acidul D-ascorbic și acidul dehidroascorbic. Acidul L-ascorbic este forma biologic activă a vitaminei C cu utilitate terapeutică și este considerată esențială pentru sănătatea și bunăstarea corpului.

Vitamina C (acid ascorbic) este un nutrient esențial în procesul de formare a vaselor de sânge, cartilaj, mușchi și colagen.

Cei mai comuni factori de risc pentru deficitul de vitamina C sunt alimentația necorespunzătoare, alcoolismul, anorexia, bolile mintale severe, fumatul și dializa. La adulți, simptomele deficienței de vitamina C se dezvoltă după săptămâni până la luni de la epuizarea resurselor de vitamină C. Un deficit prelungit de vitamina C interferează cu starea normală a țesuturilor, problemă care stă la baza simptomelor clinice ale scorbutului.

Cum acționează suplimentul Vitamina C 1000mg NUTRIFIC asupra organismului tău?

 • Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
 • Contribuie la formarea colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, oaselor, cartilajului, gingiilor, pielii și a dinților
 • Contribuie la metabolismul energetic normal
 • Contribuie la funcționarea în parametri normali a sistemului nervos și a funcției psihologice
 • Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
 • Contribuie la reducerea oboselii și epuizării fizice și psihice
 • Crește absorbția fierului și stimulează regenerarea formei reduse a vitaminei E

Ingrediente:
Fiecare capsulă conține: vitamina C (acid ascorbic) 1000mg, stearat de magneziu, capsulă: gelatină.

Recomandări și indicații terapeutice:
Conform studiilor, consumul de Vitamina C 1000mg NUTRIFIC este indicat în următoarele situații:

 • Fumători activ sau pasiv
  Studiile arată în mod constant că fumătorii au niveluri mai scăzute de vitamina C decât nefumătorii, din cauza stresului oxidativ crescut1. Din acest motiv, OIM a concluzionat că fumătorii au nevoie de 35 mg mai multă vitamina C pe zi decât nefumătorii1.
 • Alimentație incorectă
  Persoanele care nu mențin o dietă variată cu un consum zilnic de fructe și legume pot avea nevoie de suplimentarea vitaminei C pentru a preveni scorbutul.
 • Răceală și gripă
  Administrarea vitaminei C sub formă de supliment ar putea scurta durata și poate amelioara severitatea simptomelor de răceală și gripă, posibil datorită efectului antihistaminic al vitaminei C în doze mari2.

Surse:
1 Institute of Medicine. Food and Nutrition Board. Dietary Reference Intakes for Vitamin C, Vitamin E, Selenium, and Carotenoids. Washington, DC: National Academy Press, 2000.
2 Johnston CS. The antihistamine action of ascorbic acid. Subcell Biochem 1996;25:189-213. [PubMed abstract]

Mod de administrare
Adulti: câte 1 capsulă pe zi, după masă, cu o cantitate adecvată de apă.

Dozajul recomandat
Consultați tabelul de mai jos pentru a cunoaște limitele zilnice ale consumului de Vitamina C (din toate sursele: alimente, băuturi și suplimente):

Vârstă

Limită superioară

<= 12 luni

Nu se cunoaște

Copii  1–3 ani

400 mg

Copii 4–8 ani

650 mg

Copii 9–13 ani

1,200 mg

Adolescenți 14–18 ani

1,800 mg

Adulți

2,000 mg

Sursa: https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-Consumer/

Reacții adverse
Vitamina C are toxicitate scăzută și este bine tolerată de organism. Cele mai frecvente reacții adverse sunt diareea, greața, crampele abdominale și alte tulburări gastro-intestinale datorate efectului osmotic al vitaminei C neabsorbite în tractul gastrointestinal1.

Atenționări
Acest produs este un supliment alimentar. A nu se administra copiilor sub 3 ani. A se păstra la loc uscat, ferit de lumina și căldura (la temperaturi sub 25° C). A nu se lăsa la îndemana și vederea copiilor. Produsul nu este recomandat ca înlocuitor al unui regim alimentar variat și echilibrat și al unui mod de viață sănătos. A nu se depăși doza zilnică recomandată.

Conținut pachet
Flacon PET cu 60 de capsule.

Părerile clienților

F eficient, concentrat . Pe mine m-a ajutat sa ma refac rapid in timpul unei viroze respiratorii iar acum asociez si cu vit D 5000 pt intarirea imunitatii.

21.01.2024 06:06

5 din 5
5stele
100%
4stele
0%
3stele
0%
2stele
0%
1stea
0%

Adaugă o recenzie