Turmeric Curcumin Extract plus Piperina 500mg, 60 capsule vegetale

79.00 lei (TVA inclus)

 • Disponibilitate: in stoc
 • Comandă prin telefon: 0765.68.17.17
 • Ingrediente validate științific
 • 30 de zile drept de retur
 • Plăteși ramburs sau cu cardul

Turmeric Curcumin Extract din gama Nutrific Elementar

Dacă în trecut, beneficiile turmericului erau apreciate cu precădere în medicina tradițională chineză sau în cea Ayurvedică, acum este lăudat și utilizat în fiecare colț al lumii, fiind considerat unul dintre cele mai importante suplimente dedicate sănătății. Cei peste 100 de compuși ai turmericului posedă numeroase proprietăți medicinale, de la cele antiinflamatorii la cele anticancerigene și antitumorale.

Principalul compus bioactiv al turmericului, cel care a fost și este îndelung cercetat și studiat în laboratoare, este curcuminul[1].

Biodisponibilitatea se referă la modalitatea prin care un nutrient se detașează de produsul din care face parte, este absorbit la nivel intestinal și intră în fluxul sanguin ajungând la celulele vizate. Atât turmericul, cât și curcuminul, principalul său compus, se pare că beneficiază de o biodisponibilitate scăzută, acest lucru fiind atribuit unei absorbții reduse, metabolismului activ și excreției rapide din organism. De aceea, suplimentul Turmeric Curcumin Extract din gama Nutrific Formula conține, pe lângă extract din rădăcină de turmeric standardizat la 95% curcuminoide totale, și piperinăextract de piper negru. Alăturat curcuminului, extractul de piper negru crește gradul de absorbție în organism[2] al acestuia și îi sporește calitățile și proprietățile.

Există studii care afirmă că utilizarea piperinei în combinație cu nutrienții cărora le crește gradul de absorbție (cum e cazul curcuminului) este cheia către un organism sănătos. Chiar dacă o parte dintre studiile în care sunt analizate beneficiile curcuminului și gradul de creștere a biodisponibilității sale sunt încă în desfășurare, specialiștii au trasat concluzia că asocierea dintre curcumin și piperină este cea mai recomandată!

Beneficiile/efectele ingredientelor

Curcuminul are o mulțime de beneficii esențiale pentru sănătate, fie că este utilizat în scop preventiv, fie pentru a ameliora o afecțiune:

Reduce și chiar oprește procesul inflamator[3] – de obicei, afecțiunile au la bază un proces inflamator. Chiar dacă, până la un anumit punct, inflamația are un rol pozitiv și grăbește vindecarea, în exces, aceasta contribuie de apariția bolilor. Curcuminul, datorită acțiunii sale antiinflamatorii, inhibă activitatea factorului nuclear kappa-B – care controlează procesul inflamator.

De asemenea, curcuminul este unul dintre cei mai importanți antioxidanți naturali cu rol activ în diminuarea influenței pe care stresul oxidativ o are asupra organismului. Se știe că diabetul, obezitatea, leziunile hepatice sunt influențate și de stresul oxidativ. Curcuminul, acest puternic antioxidant natural, inhibă producerea speciilor reactive de oxigen care produc leziuni tisulare.

Analgezic natural – fiind un foarte bun antiinflamator, curcuminul este util și în ameliorarea durerilor[4], fiind deseori comparat cu antiinflamatoarele nesteroidiene.

Proprietăți anticancerigene și antitumorale - previne proliferarea celulelor canceroase, inhibă metastazarea și răspândirea cancerului, oprește alimentarea cu sânge a tumorilor, crește activitatea tratamentului convențional anticancer.

Benefic pentru sănătatea creierului – există studiile care au demonstrat existența proprietății neuroprotectoare a curcuminului. Se pare că poate reduce acumularea beta amiloidului, ceea ce înseamnă că este util în tratamentul împotriva Alzheimer-ului. În plus, reduce stresul oxidativ și inflamația de la nivelul creierului în cazul bolii Parkinson, reduce riscurile de demență corelată cu înaintarea în vârstă și este de folos în vindecarea unei traume suferită la nivel cerebral.

Eficient pentru sănătatea gastrointestinală - anumite studii au concluzionat că curcuminul protejează stomacul de apariția ulcerelor cauzate de gastrite sau de tratamentele cu antiinflamatoare nesteroidiene. De asemenea, ar fi eficient și împotriva bacteriei Helicobacter pylori și reduce simptomatologia în cazul sindromului de colon iritabil.

Favorizează sănătatea hepatică[5]/sănătatea cardiovasculară[6] - protejează ficatul de diverse afecțiuni prin reducerea stresului oxidativ, creșterea nivelului enzimelor antioxidante și reducerea inflamației. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, antioxidante și imunomodulatoare curcuminul contribuie la protejarea sistemului cardiovascular, fiind benefic și in caz de ateroscleroză, hipercolesterolemie, aritmie sau infarct.

Protejează sistemul osos/articular datorită acțiunii sale antioxidante și având un potențial terapeutic în artrită reumatoidă, osteoartrită[7], osteoporoză, pierderea de masă osoasă indusă de medicamente și pierderea densității osoase post-menopauză.

Se pare că în ultimii zeci de ani, curcuminul a devenit cel mai studiat component activ natural, cu mii de studii de laborator la activ care i-au explicat eficiența și rolul curativ nu doar în afecțiuni precum răcelile ușoare, ci mai ales în probleme reumatice, afecțiuni hepatice, renale, gastrointestinale, etc.

Piperina – extractul de piper negru – este un alcaloid studiat pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și pentru capacitatea de a îmbunătăți absorbția nutrienților. Printre cele mai cunoscute beneficii pe care piperina le are pentru sănătatea organismului se numără:

 • îmbunătățirea absorbției nutrienților, capacitatea sa de a crește biodisponibilitatea diferiților nutrienți și compuși, inclusiv a vitaminelor și mineralelor, facilitând absorbția acestora de către organism;
 • efectele antioxidante și antiinflamatoare care contribuie la lupta împotriva stresului oxidativ și a inflamației cronice, factori implicați în dezvoltarea multor boli cronice;
 • studiile sugerează că piperina poate sprijini pierderea în greutate prin îmbunătățirea metabolismului și prin inhibarea formării de noi celule adipoase;
 • cercetări preliminare indică potențialul piperinei de a îmbunătăți funcția cognitivă și de a proteja împotriva declinului cognitiv.

Alăturarea dintre curcumin și piperină oferă un exemplu puternic despre cum principiile active din plante pot fi optimizate prin asocierea inteligentă, susținând sănătatea și bunăstarea. Această sinergie nu doar că îmbunătățește absorbția și efectele benefice ale curcuminului, dar poate adăuga și propriile beneficii pentru sănătate oferite de piperină.

supliment fara excipienti

Eticheta curată reprezintă garanția noastră în ceea ce privește calitatea ingredientelor naturale din compoziția suplimentelor Nutrific. În compoziția capsulelor nu folosim organisme modificate, excipienți nedoriți precum dioxidul de titan, silica, talc, stearat de magneziu, ulei de palmier sau coloranți sintetici. Suplimentele alimentare Nutrific conțin ingrediente naturale, familiare, ușor de recunoscut, cu caracteristici și beneficii specifice facil de parcurs. 

supliment vegetarian

Acest produs este un supliment alimentar recomandat vegetarienilor.

 

Recomandări și indicații terapeutice

Suplimentul Turmeric Curcumin Extract din gama Nutrific Formula este un supliment cu eficiență maximă, produs în România, din ingrediente de calitate, validate științific. Acesta este recomandat persoanelor care se confruntă cu:

 • probleme gastrice și intestinale;
 • artrită, poliartrită reumatoidă, osteoartrită;
 • boli cardiovasculare;
 • Alzheimer;
 • Parkinson;
 • Diabet;
 • colesterol și trigliceride crescute;
 • alergii și răceli;
 • sistem imunitar slăbit;
 • migrene/cefalee;
 • menopauză;
 • diferite tipuri de cancer;
 • boli ale plămânilor;
 • afecțiuni renale;
 • afecțiuni hepatice.

Ingrediente/capsulă: extract din rădăcină de Turmeric (Curcuma longa) standardizat la 95% curcuminoide totale – 500 mg; piperină – 5 mg; capsula: vegetală.

Mod de administrare: câte 1-2 capsule de 2 ori/zi, de preferat în timpul mesei, cu o cantitate adecvată de apă. A se utiliza cu 2 ore înainte sau la 2 ore după medicamente.

Conținut pachet

Flacon PET cu 60 capsule vegetale, cantitate netă 37,8 grame.

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3535097/

[2] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9619120/

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8572027/

[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7812094/

[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6073929/

[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8833931/

[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7812094/

Părerile clienților

Nu avem păreri despre acest produs.
0 din 5
5stele
0%
4stele
0%
3stele
0%
2stele
0%
1stea
0%

Adaugă o recenzie