Garlic 1000mg ulei de usturoi, 60 capsule moi

35.00 lei (TVA inclus)

 • Disponibilitate: in stoc
 • Comandă prin telefon: 0765.68.17.17
 • Ingrediente validate științific
 • 30 de zile drept de retur
 • Plăteși ramburs sau cu cardul

Te-ai gândit cum ar fi să beneficiezi de absolut toate efectele curative ale usturoiului, fără să trebuiască să mănânci câte-un cățel – doi la fiecare masă, deci fără să răspândești în jurul tău mirosul său caracteristic? Noul supliment GARLIC din gama Nutrific Elementar are această super putere: de a-ți oferi beneficiile usturoiului – recunoscut că întărește nu doar imunitatea, ci și sistemul cardiovascular – fără nicio urmă de miros neplăcut.

Ingrediente:

Fiecare capsulă conține ulei de usturoi macerat (Allium sativum) cu 1,2% alicină[1]

Capsulă: gelatină, glicerină.

Beneficiile și efectele ingredientelor

Cum acționează usturoiul/uleiul de usturoi macerat

Usturoiul[2] (Allium sativum) este mai mult decât o plantă. Este, și asta nu de ieri, de azi, ci încă din antichitate, un aliment – condiment – medicament cu beneficii impresionante pentru sănătate. Efectele sale terapeutice dovedite se bazează în mare parte de compușii săi principali[3]: vitamine (A, B, C, PP), microelemente, inulină, săruri minerale, alicină, garlicină.

Usturoiul are ample proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Compușii săi sulfuroși funcționează ca veritabili antioxidanți care au și rolul de a proteja sistemul cardiovascular. De asemenea, usturoiul este responsabil cu echilibrarea nivelurilor de colesterol, dar și cu reducerea riscurilor de apariție a cancerului[4] colorectal/stomac/prostată, de exemplu. Se spune despre usturoi că este asemenea unei farmacii, în miniatură ce-i drept, și asta pentru că numărul afecțiunilor în care acesta joacă un rol important este impresionant.

Gătit, usturoiul își pierde din proprietăți. Ca să se beneficieze de acestea ar trebui consumat crud, dar mulți se feresc de acest lucru din cauza mirosului ofensator. O alternativă sănătoasă și la îndemână sunt capsulele pe bază de ulei de usturoi care furnizează aceleași beneficii enumerate anterior. O mare parte dintre efectele pe care usturoiul le are asupra organismului se datorează alicinei.

Ce este și cum acționează alicina conținută de usturoi/uleiul de usturoi

Alicina este un compus organic sulfurat, unul dintre principalii compuși bioactivi prezenți în usturoi, care se formează în urma unei reacții enzimatice ce are loc atunci când molecula numită aliina interacționează cu molecula denumită alinază. Există cercetători care afirmă că 1 mg de alicină ar avea puterea a 15 unități standard de penicilină. În urma studiilor de specialitate s-a confirmat că alicina:

 • echilibrează nivelurile de colesterol[5] (scade colesterolul rău/crește colesterolul bun);
 • reglează tensiunea arterială la pacienții cu hipertensiune arterială[6]
 • ameliorează leziunile musculare[7] apărute după antrenamentele sportive;

Recomandări și indicații terapeutice

Conform studiilor și plecând de la indicațiile terapeutice ale fiecărui compus în parte, suplimentul alimentar GARLIC – ulei de usturoi 1000 mg din gama Nutrific Elementar este recomandat pentru:

 • Scăderea nivelului de colesterol
 • Tensiune arterială crescută
 • Sănătatea aparatului cardiovascular
 • Creșterea imunității

Mod de utilizare

Câte o capsulă pe zi, cu o cantitate adecvată de apă, în timpul mesei.

Contraindicații

A nu se administra persoanelor sub 18 ani, femeilor însărcinate, care doresc să rămână însărcinate sau care alăptează.

Atenționări

Acest produs este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor. A se păstra la temperatura camerei într-un loc uscat, ferit de lumina directă a soarelui.

Conținut pachet

60 capsule moi, greutate netă: 82,2 g.

Știai că…

... alicina este responsabilă pentru mirosul caracteristic al usturoiului?

... Louis Pasteur a fost primul care a demonstrat proprietățile antispetice ale usturoiului, iar acestea aveau să fie folosite cu succes în Primul Război Mondial?

... la populațiile care au înregistrat un consum ridicat de usturoi incidența ulcerelor gastrice este mai scăzută? Există studii care au arătat că alicina are efect inhibitor asupra Helicobacter pylori.

[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25153873/

[2] https://www.medicalnewstoday.com/articles/265853#benefits

[3] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32213941/

[4] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1044579X20302595?via%3Dihub

[5] https://academic.oup.com/nutritionreviews/article/71/5/282/2460203?login=false

[6] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24035939/

[7] https://link.springer.com/article/10.1007/s00421-008-0699-5

Părerile clienților

Nu avem păreri despre acest produs.
0 din 5
5stele
0%
4stele
0%
3stele
0%
2stele
0%
1stea
0%

Adaugă o recenzie