Vitamina b12 125mcg, 60 capsule vegetale

29.00 lei (TVA inclus)

  • Disponibilitate: in stoc
  • Comandă prin telefon: 0765.68.17.17
  • Ingrediente validate științific
  • 30 de zile drept de retur
  • Plăteși ramburs sau cu cardul

Vitamina B12 – o vitamină solubilă în apă, o vitamină care conține elemente minerale esențiale, cunoscută și sub denumirea de ”vitamina roșie” care este esențială pentru buna funcționare a organismului, dar pe care acesta nu o poate produce. Se pare că un regim bogat în acid folic, dar sărac în vitamina B1, cum este un regim strict vegetarian, poate ascunde o carență de vitamină B12. Cele mai consumate alimente cu conținut de B12 rămân carnea (carnea de vită/pasăre/miel/pește, organe precum ficat și rinichi), produsele lactate, ouăle însă, în caz de carențe, se recomandă suplimentul alimentar cu vitamina B12 în doză adecvată. Din punct de vedere al structurii sale, B12 este cea mai complexă vitamină și poate fi produsă prin sinteza fermentației bacteriene.

Beneficii

Rolul pe care vitamina B12 îl are în organism:

  • contribuie la formarea și regenerarea celulelor roșii ale sângelui (eritrocitele), prevenind anemia; dacă vitamina B12 se regăsește la un nivel infim în sânge, globulele roșii tind să nu se mai dezvolte normal;
  • previne instalarea a ceea ce se numește anemie megaloblastică – o carență serioasă de vitamina B12, manifestată prin stări accentuate de oboseală și slăbiciune generală;
  • stimulează creșterea și mărește pofta de mâncare;
  • are proprietăți energizante;
  • menține starea de sănătate a sistemului nervos;
  • ajută la utilizarea eficientă a carbohidraților, grăsimilor și proteinelor;
  • diminuează iritabilitatea;
  • mărește puterea de concentrare, îmbunătățește memoria și echilibrul psihic;
  • ajută la producerea materialului genetic/a ADN-ului;
  • un aport corect și corespunzător de B12 în cazul femeilor însărcinate previne defectele congenitale ale fătului;
  • sprijină sănătatea oaselor prevenind instalarea osteoporozei;
  • suplimentele cu vitamina B12, împreună cu alte vitamine B, reduc nivelul de homocisteină din sânge, un compus asociat cu un risc diminuat de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral[1];
  • ajută la regenerarea pielii, unghiilor și părului.

Cum îți dai seama că te confrunți cu un deficit de vitamina B12?

În primul rând se instalează starea de slăbiciune generală și o oboseală accentuată, acestea fiind primele semne ale unei anemii megaloblastice. Pielea palidă, palpitațiile, lipsa apetitului, pierderea în greutate, infertilitatea, membre care amorțesc din ce în ce mai des, irascibilitatea, confuzia, depresia, memoria slabă, durerea la nivelul cavității bucale, toate acestea sunt semne ale unui deficit de vitamina B12. De reținut că deficitul de B12 poate afecta buna funcționare a sistemului nervos chiar și la persoanele care nu au fost diagnosticate cu anemie megaloblastică, deci este foarte important ca orice deficiență în această direcție să fie remediată cât mai curând posibil.

Pentru a determina existența clară a carenței se impune, pe lângă prezența simptomatologie descrise anterior, determinarea vitaminei B12 serice.

Ingrediente

Vitamina B12 (Cianocobalamină – 125 μg); celuloză microcristalină; fosfat de calciu; stearat de magneziu; capsula: vegetală.

Recomandări și indicații terapeutice

Conform studiilor și plecând de la indicațiile terapeutice ale aportului de vitamina B12, suplimentul alimentar de la Nutrific se recomandă în special în următoarele situații:

  • carență de B12 depistată în urma analizelor specifice;
  • anemie;
  • stări accentuate de oboseală, însoțite de palpitații, amorțirea membrelor, stări de confuzie, anxietate și irascibilitate.

Mod de administrare

Câte 1 capsulă pe zi, cu o cantitate adecvată de apă, preferabil seara, înainte de culcare.

Durata de administrare

Studiile au demonstrat că pentru a beneficia de rezultate optime este nevoie de o cură de minimum 12 săptămâni.

Contraindicații

Atenție! Vitamina B12 poate să interacționeze cu anumite medicamente care pot reduce nivelul său în organism. Printre acestea se numără: omeprazol, lansoprazol (medicație pentru tratarea ulcerului peptic și refluxului acid), cloramfenicol (antibiotic), metformina (folosită pentru tratarea diabetului), ranitidina, famotidina, cimetidina (folosite în caz de ulcer peptic).

Conținut pachet

Flacon PET cu 60 capsule.

supliment vegetarian

Vitamina B12 Nutrific este un supliment alimentar recomandat vegetarienilor.

 

 Știai că…

... simptomele lipsei de B12 pot apărea după mai bine de cinci ani de la secătuirea rezervelor interne de cobalamină (vit. B12)?

... pericolul de intoxicare cu B12 este foarte mic deoarece excesul de vitamină este eliminat prin urină?

... funcționarea normală a glandei tiroide permite o bună absorbție a vitaminei B12?

... deficitul de vitamina B12 afectează între 3% și 43% dintre adulții în vârstă?

... sistemul nervos central are o nevoie fundamentală de B12? Lipsa vitaminei B12 este un deficit real, cu consecințe drastice asupra stării de sănătate.

Referințe

[1] https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminB12-Consumer/

Părerile clienților

Nu avem păreri despre acest produs.
0 din 5
5stele
0%
4stele
0%
3stele
0%
2stele
0%
1stea
0%

Adaugă o recenzie